Блазень кривавого карлика погрожує світу новою війною

med-putin

Блазень кривавого карлика погрожує світу новою війною.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв застеріг від будь-яких наземних операцій в Сирії, оскільки, за його словами, це може призвести до початку чергової війни на Землі.

Таку заяву глава російського уряду зробив в інтерв’ю німецькому виданню напередодні Мюнхенської конференції з безпеки.

“Всілякі наземні операції, як правило, ведуть до того, що війна стає перманентною. Подивіться, що в Афганістані, що в низці інших країн. Вже нещасну Лівію навіть не згадую”, – сказав Медведєв, коментуючи недавні заяви Саудівської Аравії про готовність направити спецназ до Сирії.

За словами прем’єра РФ, наземна операція – це “інтеграція всіх, хто в ній бере участь, у війну”.

“Американці повинні вирішити – і президент Сполучених Штатів, і наші арабські партнери: вони хочуть перманентної війни? Вони що думають, що вони її дуже швидко виграють? Так не буває, особливо в арабському світі. Там все б’ються проти всіх”, – сказав Медведєв.

За його словами, така війна може затягнутися на роки і навіть на десятиліття.

“Навіщо це треба? Треба всіх, в тому числі за рахунок жорстких заходів, які і Росія здійснює, і американці здійснюють, і навіть, попри всі застереження, і турки намагаються здійснювати, змусити сісти за стіл переговорів, а не починати чергову війну на Землі. Ми прекрасно знаємо, за якими сценаріями все це відбувається”, – сказав прем’єр.

На минулому тижні глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що королівство готове направити до Сирії озброєні загони спеціального призначення.

“Навколо питання про проведення очолюваної США коаліцією наземної операції в Сирії проти ІДІЛ ведеться дискусія. І Саудівська Аравія висловила готовність надати свій спецназ, в разі якщо така операція буде схвалена”, – сказав тоді міністр.

Правда України

відгуки і коментарі: