Українські дипломати у США подякували McDonald`s: «українською смачніше»

Посольство України у США виступили на підтримку мережу ресторанів швидкого харчування McDonalds, яка веде бізнес в Україні українською мовою. Це відбулося на тлі обурення відеоблогера Анатолія Шарія та його прихильників тим, що інтерфейс терміналів самообслуговування в закладах McDonalds має лише дві мови – українську та англійську.

«Ми цілком розуміємо McDonalds, назви їжі українською мовою звучать значно смачніше. Велика подяка компанії за тверду позицію щодо української мови в меню закладів McDonalds в Україні. Тепер ми можемо сказати: «Вивчайте українську мову з McDonald`s», – ідеться в твітері посольства.

 

Радіо Свобода звернулося за коментарем до «Макдональдз Україна». В компанії повідомили, що керуються українським законодавством.

«Відповідно до законодавства про мову, у компанії «Макдональдз» в Україні основною мовою комунікації є українська. Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах, наведена інформація на сайті та в куточку споживача. Також українська мова є пріоритетною для нас і в спілкуванні з відвідувачами. Проте наші працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять», – йдеться у відповіді пресслужби.

 

Компанія також повідомляє, що в усіх закладах, де стоять термінали, працюють «експерти з гостинності», які можуть допомогти, зокрема, і зробити замовлення. Пресслужба не уточнила, чи виникали в когось зі споживачів претензії щодо мовної політики закладів. Сайт мережі в Україні – україномовний.

відгуки і коментарі: