Єдиний реєстр ветеранів може запрацювати до кінця року – міністр

До кінця поточного року в Україні може запрацювати Єдиний реєстр ветеранів війни – його бета-тестування відбувається зараз, повідомила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час робочої поїздки на Одещину.

«Він буде інструментом для систематизації політики та інструментом розширення електронних сервісів для ветеранів. Бета-версія вже презентована, сподіваємось, до кінця року презентуємо сам реєстр. А в наступному році запрацює електронний кабінет ветерана, де він зможе отримувати послуги», – заявила міністр.

Також в 2022 році має запрацювати електрона платформа з розвитку ветеранського бізнесу – для обміну інформацією, пошуку партнерів і працевлаштування, пообіцяла Лапутіна.

У вівторок, 14 грудня, Верховна Рада України проголосувала в цілому за проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана» (реєстр.№5694). «За» проголосували 310 народних депутатів України.

Законопроєкт передбачає закріплення на законодавчому рівні поняття «електронного посвідчення ветерана», а також можливість його виростання громадянами України як аналога відповідного посвідчення у формі книжечки. Це стосується ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється чинність закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – загалом близько 1,2 млн громадян.

відгуки і коментарі: