Російське посольство у США відповіло на доповідь Мюллера доповіддю про «русофобію» 

Посольство Росії в США опублікувало 120-сторінкову доповідь «Рашагейт-істерія: Справа про серйозну русофобію», у якому зібрані приклади необґрунтованого звинувачення у втручанні в президентські вибори в Сполучених Штатах в 2016 році. Посольство закликало відмовитися від подібних звинувачень, повідомляє телеканал Сurrent time.

Доповідь розділений на теми, кожна з них складається з двох частин: «Приклади істерії» з прикладами безпідставних, на думку посольства, звинувачень проти Росії, і «Реальність», де наведені заяви МЗС Росії і публікації, які підтримують позицію російської сторони.

«Минуло майже три роки з того часу, як в американських ЗМІ з’явилися перші фальшиві новини на тему російського втручання і змови, які були вперше запущені з метою дискредитації кандидатури Дональда Трампа, а потім саботажу його діяльності на посаді, включаючи спроби стабілізувати відносини Росії і США», – йдеться в доповіді.

У доповіді також наголошується, що розслідування Мюллера не виявило, на думку авторів, ніяких реальних доказів на підтримку заяв про кібератаки з Москви і спроб «підірвати демократію».

Читайте також: Конгрес закликають притягти Трампа до відповідальності після оприлюднення доповіді Мюллера

Міністр юстиції США Вільям Барр 18 квітня заявив, що розслідування, проведене спеціальним прокурором Робертом Мюллером, виявило докази того, що Росія намагалася втрутитися в президентські вибори у США 2016 року.

Тим не менш, Барр зазначив, що розслідування не виявило доказів того, що президент США Дональд Трамп або ж члени його кампанії вступали з Росією у змову з метою реалізації втручання у вибори.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відкинув наведені в доповіді докази, наголосивши, що в Кремлі не приймають звинувачень у втручанні.

відгуки і коментарі: