Єрмак обговорив із радником Макрона деталі Мінського процесу

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак 12 червня в Парижі продовжив своє міжнародне турне, яке розпочалося 11 червня в Мінську. За повідомленням сайту глави української держави, Єрмак та зовнішньополітичний радник президента Франції Емманюель Бонн «докладно обговорили перебіг Мінського процесу та двосторонню співпрацю України та Франції».

Українську делегацію, яка проводить низку зустрічей у столиці Французької Республіки, очолює віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, також до її складу входять міністр оборони Андрій Таран, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, заступник керівника Офісу глави держави Ігор Жовква та радник президента України Руслан Демченко.

Згідно з повідомленням, Андрій Єрмак та Емманюель Бонн обговорили підготовку майбутнього візиту президента Франції Емманюеля Макрона в Україну, який може відбутися до кінця цього року.

Єрмак розповів про зусилля України щодо інтенсифікації Мінського переговорного процесу, зокрема про перезавантаження української делегації та підвищення її статусу.

«Україна робить усе можливе для повної імплементації Паризьких угод, що відкрило б можливість для проведення саміту лідерів держав «нормандської четвірки» в Берліні. Ми високо цінуємо зусилля з посередництва Франції та Німеччини як наших партнерів у нормандському форматі. Сьогодні посилення нашої координації є дуже важливим», – сказав він.

Днем раніше Єрмак та інші члени української делегації перебували в Мінську, де також обговорювали перебіг переговорів щодо Донбасу. Крім цього, Єрмак говорив із білоруським колегою Ігорем Сергієнком про майбутній візит президента Володимира Зеленського до Білорусі. Візит попередньо запланований на жовтень 2020 року.

відгуки і коментарі: