Кулеба допускає можливість підписання цього року угоди про ЗВТ між Україною і Туреччиною

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба допускає можливість підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною цього року. Про це Кулеба сказав в Анталії на спільній пресконференції з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

«Ми дійсно налаштовані провести чергове засідання стратегічної ради наших президентів цього року і хочемо наповнити її максимальним змістом, і, безумовно, угода про вільну торгівлю є однією з таких задач, яка має бути вже освячена нашими лідерами», – сказав Кулеба.

Дмитро Кулеба додав, що переговори про укладення угоди про ЗВТ нині тривають між експертами обох країн на рівні торговельних представників і Міністерства економіки і торгівлі.

«Наразі ми очікуємо на певний позиційний документ з боку турецької сторони для того, щоб продовжити наші консультації і рухатися вперед. Але, я хочу наголосити дуже чітко, що і в Києві, і в Анкарі є чітка політична воля довести цей процес нарешті до результату», – сказав очільник українського МЗС.

Про можливість підписання угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною Офіс президента України повідомляв ще у серпні минулого року. У лютому цього року президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Ердоган домовилися «надати поштовх» підготовці угоди.

відгуки і коментарі: