В планах Ради на тиждень немає постанов про зміни в проведенні місцевих виборів – Разумков

Наразі в порядках денних Верховної Ради на тиждень з 14 вересня немає постанов про зміни порядку проведення місцевих виборів у жовтні, заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, відповідаючи на питання про постанову, яка нібито може уможливити проведення виборів на окупованій території.

«Станом на сьогодні на цьому пленарному тижні жодних постанов про зміни тієї постанови про оголошення виборів, яка була схвалена Верховною Радою, немає. Якоїсь додаткової інформації про те, що хтось щось комусь обіцяв чи не обіцяв, тим паче доручень – Верховна Рада самостійно приймає рішення і так буде робити і в подальшому. Я не знаю, чи будуть наполягати автори тієї постанови, про яку ви згадали, щоб вона виносилася на цей тиждень, але я не впевнений, що це можливо», – сказав голова парламенту.

Читайте також: Єрмак: до кінця вересня «Червоний хрест» пропустять до українських заручників в ОРДЛО

Він додав, що зміни в постанові про вибори видаються йому малоймовірними.

«На жаль чи на щастя, але ситуація на сьогодні є такою, що внести зміни до постанови про оголошення виборів, яка була ухвалена Верховною Радою – м’яко кажучи, дуже складно. Тому що – я про це вже неодноразово говорив – це може поставити під сумнів організацію виборів, які готуються і до яких готується вся держава», – зазначив Разумков.

11 вересня народний депутат із фракції «Слуга народу» і представник України в політичній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу Андрій Костін заявив, що на розгляді парламенту вже є проєкт постанови про проведення місцевих виборів, який «повністю відповідає Мінському комплексові заходів». Цей документ нібито передбачає вилучення частини про деокупацію окремих районів Донбасу Росією як вимогу для проведення на цих територіях місцевих виборів.

відгуки і коментарі: